Składniki: Herbatniki petit Beurre- 3 małe paczki Biała czekolada- 1 tabliczka 6 łyżek masła Masa: 1 szklanka śmietany 30% 50 dag twarogu 0,5 szklanki cukru Gorzka czekolada- 1 tabliczka Cukier wanilinowy Galaretka o smaku owoców 2 łyżki żelatyny 70 dag truskawek lub innych owoców 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Herbatniki rozkruszyć i utrzeć z masłem i roztopioną białą czekoladą. Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, posiekaną czekoladą deserową, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/06/sernik-na-zimno-z-truskawkami.html