20 minutSzparagi zielone lub białe, kilka kropki oliwy, sól, pieprz, boczek: Szparagi obrać, skropić oliwą, doprawić, zawinąć w boczek i piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 180 stopni25 minutGruszkę, kilka plastrów szynki parmeńskiej, rukolę, kawałek cytryny: Gruszkę pokroić na około 8 części, skropić sokiem z cytryny, zawinąć w szynkę (dodając rukolę)5 minut: kawałek sera pleśniowego, winogrona: Ser pokroić na grube kostki, nabijać z winogronem na wykałaczki3-5 minutsuszone owoce, orzechy: Wymieszać dowolne bakalie i gotowe :) Złożyć hamburgery i zapiec około 5 minut w piekarniku10-15 minutrolka ciasta francuskiego, kiełbaski typu frankfurterki lub kabanosy: Kiełbaski zawijam w ciasto, kroje na mniejsze kawałki i piekę w piekarniku około 10-15 minut. Ja przedstawiam kilka smacznych propozycji, już wypróbowanych na meczu Polska- Irlandia :DWybaczcie, ale stawiałam na czas więc nie będę bawiła się w robienie własnego ciasta francuskiego, bułeczek czy mięsa do hamburgerów. Mix bakalii Euro już się zaczęło (całkiem optymistycznie), więc zapewne większość z Was kibicuje przed telewizorem w gronie znajomych, popijając piwko/ winko i przekąszając ...