Składniki na polewę czekoladową: ½ kostki margaryny 3 łyżki cukru 5 łyżek kwaśnej śmietany 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody 1 łyżka kakao Wykonanie polewy czekoladowej: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, margarynę roztapiamy z resztą składników, dodajemy dobrze wymieszaną żelatynę, razem zagotowujemy i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Składniki na krem bananowy: 4 banany ½ litra śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietany fix ( usztywniacz do śmietany) Wykonanie kremu bananowego: Banany rozgniatamy widelcem, a schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fixami, mieszamy dokładnie z rozgniecionymi bananami. Składniki: 20 dag margaryny 2 szklanki cukru pudru 3 jaja 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka musli 2 łyżeczki sody 2 łyżki przyprawy do piernika 1 szklanka suszonej żurawiny 6 dużych dojrzałych bananów Wiórki kokosowe Pozostałe składniki: 1 opakowanie biszkoptów 50 ml wódki rodzynki Wykonanie: Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym jajku, następnie kolejno resztę składników. Zazwyczaj robiłam wersję kokosową, tym razem jednak zdecydowałam się na krem i ciasto bananowe. Po wystudzeniu placka nakładamy krem bananowy, następnie układamy biszkopty moczone w alkoholu.