Dodatkowo: Wykonanie: Wykonanie biszkoptu: Wykonanie masy serowej: Wykonanie kremu: Składanie ciasta: 6 jaj6 łyżek mąki1,5 łyżki mąki ziemniaczanej6 łyżek cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy0,5 kg sera¾ szklanki cukru2 całe jajka (mniejsze)10 dag masła lub margaryny1,5 budyniu śmietankowego lub waniliowego600 ml śmietanki 30-36%1 opakowanie cukru wanilinowego1 łyżka żelatyny½ szklanki cukru pudruOk 80 ml mlekaOk 80 ml wody0,5 kg truskawekMały słoiczek powidła śliwkowego2 galaretki truskawkoweBiałka jajek ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru i po jednym żółtku. Skropić ponczem (np. z kawy z likierem lub herbata z cytryną- około 80 ml)Ser mielimy, ucieramy z cukrem, dodajemy roztopioną i wystudzoną margarynę, wbijamy jajka. Żelatynę z mlekiem przelać do większej miski i dodać do niej kilka łyżek ubitej śmietanki, wymieszać i dodać ponownie do pozostałej części śmietany. W między czasie zimną śmietankę zmiksować z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Na skropiony biszkopt nakładamy wystudzoną masę serową, następnie smakujemy powidłem (ja użyłam powidło śliwkowe STOVIT ) Składniki na biszkopt: Składniki na masę serową Krem śmietankowy: Zagotować wodę, dodać do niej żelatynę i mieszać dokładnie aż do uzyskania konsystencji pozbawionej grudek. Jak lekko przestygnie to dodajemy po troszkę suche budynie, mieszamy.