Zainspirowałam się przepisem Biedronki z gazetki Nowe przepisy prosto z Włoch. 150-180g makaronu - u mnie ochi di lupo, możecie zastąpić penne 200g bobu 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 płaska łyżeczka masła Nie ma ciężkiego sosu, makaron sprawia, że syci, a bób i tuńczyk nadają lekkości, stąd świetnie nada się do zabrania do pracy. - Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. - Bóg ugotować w osolonej wodzie do miękkości, obrać ze skórek. Poczekać aż się roztopi, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem. Całość posypać posiekaną natką pietruszki oraz opcjonalnie posypać startym parmezanem.