100g kaszy gryczanej palonej 1 średni burak ½ cebuli 1,5 łyżki łuskanych pestek słonecznika 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego lub soku z cytryny Tym razem zainspirowałam się jednym z gotowych produktów w trakcie zakupów w sklepie. Pokombinowałam i wyszło danie, które w sam raz możecie zabrać do LunchBoxa solo lub podać z kawałkiem pieczonego mięsa. Po przeczytaniu składu uznałam, że tanim i szybkim kosztem przygotuję sobie taką sałatkę w domu w większej ilości. - Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 1 łyżeczce oliwy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/02/saatka-z-kaszy-gryczanej-i-buraka.html