Jest to częściowo prawda, ale w tym wypadku fakt ten działa tylko na naszą korzyść: podczas tych kilku minut zmienia się w swoją lepszą wersję: masło palone. Nie chcę powiedzieć, że nie lubię śródziemnych, wręcz przeciwnie, są pyszne: patrz sola czy seabass, ale na co dzień zdecydowanie wolę filety, czyli ryby większe. Szparagi można najpierw zblanszować na odrobinie wody, następnie dodać na patelnię, gdy dorsz będzie prawie gotowy. Przejdź prosto do przepisu Dorsz na maśle jest prawdopodobnie jednym z najlepszych sposobów przygotowania tej białej ryby. Na koniec na całość można zetrzeć trochę skórki z cytryny. Mieszkam nad morzem Śródziemnym i wybór ryb mam tu nie najgorszy, a mimo to tęsknię za rybami, które kupowałam w Polsce. Ktoś mógłby powiedzieć, że masło do smażenia się nie nadaje, bo się przypala. Dodatkowo w sprzedaży najwięcej jest ryb atlantyckich lub hodowlanych, dlatego zazwyczaj jem tu łososia, a ostatnio coraz więcej dorsza.