Porcja makaronu - 457 kcal - białko - 17 g - tłuszcz - 18 g - węglowodany - 57 g - błonnik - 8 g Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram poniedziałek, 6 czerwca 2016 Razowy makaron z fetą, szparagami i pomidorkami Autor: Małgorzata Chyla o 08:19:00 Etykiety: dietetyczny obiad, feta, fit, fit obiad, makaron, makaron razowy, makaron z fetą, makaron z pomidorami, makaron ze szparagami, obiad dietetyczny, pomidorki, razowy makaron, szparagi Pyszny, szybki przepis na obiad w gorący dzień - lekki makaron z dodatkiem warzyw i fety sprawdzi się wyśmienicie :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 457 kcal) 75 g razowego makaronu (u mnie świderki - szklanka) 3 sztuki zielonych szparagów 5 pomidorków koktajlowych łyżka oliwy 30 g sera feta sól, pieprz 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe - na 1-2 minuty - by się zagrzały. Przekładamy na talerz, dodajemy fetę pokrojoną w kostkę i oprószamy pieprzem.