Pulpety z indyka w zielonym sosie

Beata
Obiad
06.06.2016 0:12
Pulpety z indyka w zielonym sosie

Składniki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 kajzerka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 300 g mrożonego szpinaku 400 ml śmietany 30% 1 serek topiony 1 l bulionu mięsnego 2 łyżki mąki 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Na blogu znajdziecie również przepisy na pulpety w sosie pomidorowym, pulpety w sosie serowym i inne również bardzo smaczne. Mięso, jajo, namoczoną w owdzie i odciśniętą bułkę, bułkę tartą wyrobić na gładką masę. Dodać 1 serek topiony i smażyć na patelni aż sos zgęstnieje. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko przyrumienić z każdej strony. Z mięsa uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, a następnie każdą obtoczyć w mące.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/06/pulpety-indycze-w-zielonym-sosie.html

smak i uczucie

Beata