Lista zakupów: Naleśniki (proporcje na 6 sztuk): 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka ½ szklanki wody Mineralna woda gazowana doda naleśnikom pulchności, u mnie – niegazowana. U mnie wychodzi po jednej chochli na naleśnika, a tym samym z całego ciasta – 6 naleśników. Dlatego jeśli jeszcze nigdy nie robiłaś/robiłeś naleśników – spróbuj koniecznie, na przykład z jakimś dżemorem. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… 2 jajka ½ łyżeczki cynamonu – można pominąć 2 banany 200 g śmietanki 32% 1 łyżka cukru pudru [:Listonic] Kroimy banany na mniejsze części i blendujemy (możemy nie blendować, tylko obłożyć usmażone naleśniki plasterkami). Przedstawię Wam więc dziś prosty przepis na naleśniki z odrobiną słodkości. Przepis ze specjalną dedykacją dla Damiana, żeby wiedział, że banany nie poszły na marne. Naleśniki to jeden z rzadziej spotykanych obiadów na słodko. Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz, a następnie smarujemy musem bananowym i bitą śmietaną. Chcecie zobaczyć któryś z tych przepisów na blogu?