Eton Mess, czyli bita śmietana z truskawkami i bezami

Jolanta
Desery
05.06.2016 7:49
Eton Mess, czyli bita śmietana z truskawkami i bezami

Przygotowując ten pyszny deser nie musicie dokładnie trzymać się proporcji, gdyż nie one są najważniejsze, składniki mieszamy według swoich preferencji smakowych, możemy dać do śmietany cukier (ja nie daję) , możemy dołożyć więcej bezików, aby deser był słodszy, jeśli taki lubimy, możemy też truskawki delikatnie skropić octem balsamicznym, ale to tylko jedna z możliwości. czubata łyżeczka cukru pudru 300 ml śmietanki kremówki 30% mini bezy, ok. 10 sztuk + kilka do dekoracji Przygotowanie: Umyte truskawki bez szypułek kroimy w ćwiartki, posypujemy cukrem pudrem i pozostawiamy aby owoce puściły sok. Eton Mess jest już na blogu, ale nie ten oryginalny, tylko moja autorska improwizacja z bitej śmietany, kawowych bezików i mieszanki różnych owoców. Natomiast Eton Mess w swojej klasycznej wersji łączył bitą śmietanę (lub lody), truskawki, banany, z czasem w tym deserze pojawiły się pokruszone bezy. Schłodzoną w lodówce śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno bez dodatku cukru, dodajemy do ubitej śmietany pokruszone niebyt drobno bezy, przekładamy śmietanę do truskawek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/eton-mess-2/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta