Polecam dzisiaj bigos z dużą ilością koperku .. Składniki: 2 główki kapusty 3 cebula 20 -30 dag pieczarek 1 kg dobrej kiełbasy po pół kg u mnie podwawelska i toruńska 4-5 ząbków czosnku 4 marchewki 1 pęczek koperku sól.pieprz 2 łyżki musztardy 3 łyżki smalcu opcjonalnie majeranek Wykonanie: Kapustę drobno kroimy… Wlewamy do kapusty przesmażoną cebulę jak i kiełbasę.dodajemy musztardę pieprz świeżo zmielony..i chwilkę razem gotujemy ..dokładnie mieszając składniki.. Smażymy na smalcu/2 łyżki/ aż do zeszklenia..dodajemy pokrojone pieczarki i razem smażymy aż do odparowania wody.. Gotujemy w osolonej wodzie wraz z startą marchewką około 15 minut .Odcedzamy. Cebulkę i czosnek drobno kroimy..
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.ugotujmycos.pl/bigos-z-mlodej-kapusty/