Tylko wtedy to już będzie zupełnie inna tarta… migdałowa tarta z rabarbarem Drukuj foremka o wymiarach 10x35cm (w przybliżeniu taką samą powierzchnię ma okrągła o średnicy 21-22 cm) Co potrzeba (szklanka= 250 ml, łyżeczka, łyżka płaska, chyba że jest napisane inaczej) 200 g migdałów (najlepiej już zmielonych) 2 duże łyżki oleju kokosowego (55 g) lub masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka cukru (np. trzcinowego) szczypta soli 125 ml mleka kokosowego (lub zwykłej śmietanki) 1 jajko 1 duża łyżka mąki ziemniaczanej 1 duża łyżka cukru (np. trzcinowego) kilka łodyg rabarbaru łyżka cukru Przygotowanie Piekarnik nagrzać do 170C. No i będzie trzeba mi go podać w przypadku zwycięstwa! Edit: Na wstępie chciałabym wszystkim serdecznie podziękować za wzięcie udziału w konkursie ! ???? (>‿◠)✌ Bardzo mnie cieszy tak duże zainteresowanie migdałami ???? Nie będę się rozpisywać, jak pysznie rabarbar łączy się z migdałami, czy jak delikatna jest ta tarta (sprytnie to zrobiłam, prawda? Do wygrania są trzy nagrody, w zależności od wpisanego hasła, migdały mielone (mąka migdałowa)– 0,5 kg lub całe, nieblanszowane migdały -też 0,5 kg. Żeby wziąć udział w konkursie trzeba mieć adres w Polsce, na który będę mogła wysłać migdały. Migdały najlepiej kupić mielone, bo są drobniejsze, niż jak się samemu zmieli, ale z całych też będzie super. Zadanie jest bardzo proste, wystarczy: polubić moją stronę na facebooku polubić posta poniżej napisać komentarz pod postem na facebooku: mielone albo całe! Powyżej zdjęcie z wykorzystaniem mielonych blanszowanych, poniżej z całymi zmielonymi w malakserze. Jest pyszna, nie za słodka (w całej tarcie mamy tylko 3 łyżki cukru) i wprost uzależniająca. Rabarbar opłukać i pokroić, ułożyć na spodzie, posypać łyżką cukru i piec przez kolejne 15 minut. Migdały wymieszać z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, łyżką cukru i solą. Migdały jeśli są całe, zmielić w malakserze lub młynku do kawy. Nastał sezon na rabarbar i jak to zwykle bywa, internet zalały przepisy z jego wykorzystaniem! Budyń wylać na tartę i piec kolejne 20-25 minut, aż budyń urośnie i się odrobinę przypiecze. Jest to odkrycie sezonu i robię ją w kółko od paru dni. Ponieważ udało mi się go tutaj dostać, postanowiłam przyłączyć się do tego szaleństwa i dodać coś od siebie. Dwie osoby. Rabarbar pokroiłam na mniejsze kawałki i ułożyłam na lekko podpieczonym spodzie. Jajko utrzeć z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i mleko kokosowe i dobrze wymieszać.