Bezglutenowy placek truskawkowy na białkach…

Dominika
Ciasta
22.05.2016 18:59
Bezglutenowy placek truskawkowy na białkach…

🙂 Składniki: 300g mąki jaglanej 100g mąki kukurydzianej 3 białka 3 łyżki miodu 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka proszku do pieczenia b/g 500g truskawek 1/3 szklanki mleka roślinnego (w moim przypadku migdałowe) Jeżeli ciasto jest zbyt wolne dodajemy łyżkę mąki a jeśli zbyt zwarte, odrobinę mleka. W misce mieszamy mąki, miód, ksylitol, proszek oraz mleko. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w temp. 180 stopni przez 35 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://madamekuchnia.wordpress.com/2016/05/22/bezglutenowy-placek-truskawkowy-na-bialkach/