Jajko pocher, czyli jajko w koszulce Składniki: 1 porcja 1 jajko (bardzo świeże) 1 l wody sól Wodę solimy i zagotowujemy w wysokim garnku. A no dlatego, że po pierwsze bałam się, że nie wyjdą, a ich przygotowanie wydawało mi się skomplikowane:/ A po drugie, jak je już przygotowałam to smak octu zdecydowanie mi nie przypadł do gustu. Od zawsze bardzo chętnie i często przyrządzam jajka w różnych postaciach – na miękko, na twardo, albo sadzone. Jednak oglądając jakiś program kulinarny dowiedziałam się, że do przygotowania idealnych jajek w koszulkach, wcale nie potrzeba octu! Poniżej dokładna instrukcja jak przygotować jajko pocher, czyli jajko w koszulce. Stanowią fajny i ciekawy pomysł na śniadanie, zwłaszcza w połączeniu z grzanką i przysmażonym boczkiem. Łyżką mieszamy wodę tak aby powstał wir na środku garnka i wlewamy do niego jajko.