Składniki: 600 g schabu 2 cebule czerwona papryka 250 g pieczarek puszka pomidorów w kawałkach 2 ogórki kiszone 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki bulionu 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czosnek niedźwiedzi Przygotowanie Schab kroimy w paski i obsmażamy na oleju. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy 1/2 szklanki wody i dusimy 15 min pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i dusimy aż woda odparuje. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ogórki pokrojone w kostkę i przyprawy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2016/05/schab-po-balkansku/