Wstaw do gorącego piekarnika i piecz 30-35 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni - jeśli brzegi zaczną się mocno piec, a środek będzie blady, przygotuj kawałek folii aluminiowej, z dużą dziurą w środku i przykryj nią ciasto tak, by środek - tam, gdzie jest mięso się piekł, a brzegi by były zakryte. Dodaj pieczarki, smaż na dużym ogniu często mieszając, aż płyn odparuje, a pieczarki zaczną się mocno rumienić na brzegach. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, dodaj cebulę, lekko posól i smaż cały czas mieszając, aż lekko się zeszkli (zajmie Ci to około 2 minut). Do patelni po smażeniu pieczarek wlej łyżkę oleju, mocno rozgrzej, włóż polędwiczkę i obmaż z wszystkich stron na rumiano. Pamięta, by te wszystkie czynności zrobić jak najszybciej - w innym przypadku ciasto na dole może być nieco mokre po upieczeniu. Na blasze wyłożonej papierem połóż jeden kawałek ciasta. Polędwiczkę obłóż grzybami, brzegi ciasta posmaruj żółtkiem z mlekiem. Przykryj drugim ciastem, lekko dociśnij, następnie odkrój dolne kawałki ciasta, które nie zostały przykryte.