W lodówce miałam resztki pieczonego z obiadu łososia, który także powędrował do tej mieszanki i tak oto powstało najlepsze wiosenne danie tego sezonu <3 Możecie je również zabrać ze sobą do pracy jako lunchbox, bo jest syte za sprawą dodatku ziemniaków i ryby, a jednocześnie lekkie, co z pewnością zachęci amatorów grillowania do jej przygotowania. 3 małe młode ziemniaki (ok. 220g) 4 rzodkiewki 40g świeżego szpinaku 50g pieczonego lub wędzonego łososia Dressing: 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 2 łyżki wody 2 łyżki wody Ulubione zioła lub mieszanka ziół do sałatek 1/3 łyżeczki miodu sól pieprz sól pieprz Sok z cytryny Przygotowanie: - Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie al dente. Chodziła za mną na kolację sałatka, natomiast cały dzień miałam ochotę na młode ziemniaki i szpinak, więc postanowiłam połączyć to w jedno danie. Szpinak porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić na plasterki, a łososia na mniejsze kawałki. Wiosna w pełni, a wraz z nią sezon m.in. na szpinak, który ubóstwiam.