Szparagi do obiadu z orzechami i bazylią

Agata
Obiad
18.05.2016 20:18
Szparagi do obiadu  z orzechami i bazylią

Drukuj Szybki przepis na szparagi z orzechami i bazylią 2 porcje Składniki pęczek szparagów pół szklanki orzechów nerkowca 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1-2 garście listków bazylii sól oliwa (u mnie oliwa czosnkowa) 3.5.3208 English version Quick recipe for Asparagus with nuts and basil 2 servings bunch of asparagus, cleaned and ends trimmed 1/2 cup chopped and toasted cashew nuts 1 small onion 1 clove garlic 1-2 handfuls of basil leaves salt olive oil ( I used garlic olive oil garlic) Na talerzach rozłóż szparagi, na nie połóż zeszkloną cebulę i czosnek, posyp mieszanką orzechów i bazylii. Dzisiejszy przepis na szparagi też ma tylko kilka podstawowych składników, które podkreślają ich smak, ale nie są głównym składnikiem potrawy. Czasem robię zupę krem ze szparagów, innym razem robię sałatkę ze szparagami, ale najczęściej jadam smażone lub pieczone szparagi z kilkoma tylko dodatkami. Można je zjeść na obiad do mięsa lub pokroić na mniejsze kawałki i dodać do makaronu lub ryżu. Jeśli tak jak ja lubisz szparagi w najprostszej postaci to polecam Ci te przepisy na szparagi: Dlatego dziś szybki przepis na szparagi z orzechami nerkowca i bazylią. Chwilę się gotuję, ale jeszcze lepiej smakują upieczone lub przesmażone, skropione oliwą i posypane orzechami. Uwielbiam zielone szparagi, tak mi smakują, że nie muszę wymyślać skomplikowanych dań. Szparagi jadam na różne sposoby. Zielone szparagi naprawdę nie potrzebują wiele i idealnie sprawdzają się jako tzw. surówka do obiadu. In a small pan, heat the oil, garlic and onion on medium-low heat.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2016/05/szybki-przepis-na-szparagi.html