Kruche ciasto z rabarbarem, malinami i bezą

Ana
Ciasta
18.05.2016 17:05
Kruche ciasto z rabarbarem, malinami i bezą

- 600 g pokrojonego rabarbaru, - ok. 200 g mrożonych malin (np. Hortex), - 2-4 łyżek cukru (do smaku), - odrobina mąki ziemniaczanej. beza: - 5 białek, - 2 łyżki mąki ziemniaczanej, - 200 g cukru. beza: - 5 białek, - 2 łyżki mąki ziemniaczanej, - 200 g cukru. Wyrabiamy ciasto, wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier (cały czas mieszając na wysokich obrotach miksera). Ciasto: - 3 szklanki mąki krupczatki, - 5 żółtek, - szczypta soli, - 1 kostka masła, - 1 opakowanie cukru waniliowego, - 3 łyżki cukru, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 2 łyżki zmielonych migdałów. Pieczemy ok. 20 min. w 180°C, aż beza będzie z wierzchu chrupiąca i lekko zrumieniona. Pieczemy ok. 20 min. w 180°C, aż beza będzie z wierzchu chrupiąca i lekko zrumieniona. Tak wiem, ciężko się opanować, bo ciepłe kruche ciasto smakuje najlepiej - jednakże ciasto jest zbyt miękkie i zamiast ładnych kawałków wychodzi nam breja. Tak wiem, ciężko się opanować, bo ciepłe kruche ciasto smakuje najlepiej - jednakże ciasto jest zbyt miękkie i zamiast ładnych kawałków wychodzi nam breja. Pod koniec pieczenia możemy zmniejszyć temperaturę do 50°C na ok. 15-30 min. i włączyć termoobieg. Pod koniec pieczenia możemy zmniejszyć temperaturę do 50°C na ok. 15-30 min. i włączyć termoobieg. Ubijamy jeszcze przez 2-3 minuty, aż piana będzie gęsta i błyszcząca, następnie dodajemy powoli mąkę ziemniaczaną miksujemy jeszcze z pół minuty. Gdy beza jest już z góry chrupiąca, ciasto wyjmujemy i studzimy. Gdy beza jest już z góry chrupiąca, ciasto wyjmujemy i studzimy. Wykonanie: Masło siekamy z mąką, dodajemy 2 łyżki zmielonych migdałów, proszek do pieczenia. Następnie dodajemy odrobinę mąki ziemniaczanej, mieszamy uważamy żeby nie zrobiły się grudki. Następnie dodajemy odrobinę mąki ziemniaczanej, mieszamy uważamy żeby nie zrobiły się grudki. Pieczemy do zarumienienia ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180°C (opcja góra dół). Rabarbar kroimy na kostkę dodajemy cukier, odrobinę wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2016/05/kruche-ciasto-z-rabarbarem-malinami-i.html