Gulyásleves - węgierska zupa gulaszowa

Dagmara
Zupy
14.05.2016 19:47
Gulyásleves - węgierska zupa gulaszowa

czubata łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka kminku 2 słodkie papryki szpiczaste oczyszczone, pokrojone w paski 1 pomidor, sparzony, obrany, pokrojony w ósemki 1 litr ciepłej wody 2-4 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki cukru 3 duże ziemniaki, obrane, pokrojone w kostkę sól, świeżo mielony pieprz Składniki: 600 g mięsa wołowego na gulasz, pokrojonego w kostkę 100 g wędzonej słoniny, pokrojonej w kostkę* 2 cebule, drobno posiekane 1 marchewka, pokrojona w plastry 1 korzeń pietruszki, pokrojona w plastry 1 Pyszna, wyraźna w smaku zupa, a w zasadzie gulasz na mięsie wołowym z dodatkiem papryki i pomidorów. 2. Do garnka dodajemy pokrojoną paprykę i kawałki pomidora, wlewamy wodę, dodajemy koncentrat, doprawiamy cukrem, sporą ilością soli i pieprzem. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki i dusimy kolejną godzinę, aż mięso będzie miękkie. Dodatkowo: śmietana 18% do podania natka pietruszki pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez 1 godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/05/gulyasleves-wegierska-zupa-gulaszowa.html