Zupa cebulowa w stylu umbryjskim

Dagmara
Zupy
13.02.2016 12:39
Zupa cebulowa w stylu umbryjskim

Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 150 g wędzonego boczku w plastrach, pokrojonego na mniejsze kawałki 500 g cebuli, obranej, posiekanej z grubsza 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 czubata łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki cukru sól, świeżo mielony pieprz 500 ml wody 3 łyżki sera corregio + trochę do posypania 1 jajko pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Cebulę umieszczamy na sitku i dwa razy przelewamy wrzątkiem. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę z oliwek. Po tym czasie dodajemy 3 łyżki sera i rozmącone jajko, bardzo dokładnie mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy suszoną bazylią, cukrem i świeżo mielonym pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/02/zupa-cebulowa-w-stylu-umbryjskim.html