Składniki na 16 sztuk: 110 g cukru 150 g mąki 30 g kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 115 g miękkiego masła 1 jajko 8 krówek-ciągutek CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ciasto dzielimy na 16 równych części, krówki kroimy na pół. Bierzemy pierwszy kawałek ciasta, formujmy w rękach płaski placek, na środku umieszczamy pół krówki i formujemy kulkę. Przygotowane kulki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, lekko spłaszczamy od góry. Pyszne, mocno kakaowe, rozpływające się w ustach ciasteczka z kawałkami krówek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/03/kakaowe-ciastka-z-krowkami.html