Przepis przetestowany dziesiątki razy! Szybkie i proste pieczone ziemniaki z czosnkiem i ziołami Drukuj przepis Składniki ► ziemniaki [1 kg] ► olej kokosowy/rzepakowy [10 g / 1 łyżka] ► sól i inne ulubione przyprawy [u mnie: 6 ząbków czosnku, tymianek, rozmaryn] Nie gotuję ziemniaków wcześniej, nie przygotowuję ich specjalnie, wrzucam wszystkie do pieca na raz i po 30 minutach wyciągam miękkie, rumiane na brzegach, aromatyczne i chrupiące. Każdy ma swój ulubiony przepis na pieczone ziemniaki, więc musiałam w końcu podzielić się moim :) Wstawić do piekarnika i piec przez 30 min, potrząsając naczyniem w połowie pieczenia, żeby przemieszać ziemniaki. Powłoka teflonowa działa jak powierzchnia patelni i dzięki temu ziemniaki mają jednocześnie chrupiącą skórkę i miękki środek.