Domowe mleko kokosowe z wiórków.

Wilk
Fit
14.05.2016 0:32
Domowe mleko kokosowe z wiórków.

Z mojego doświadczenia mogę dodać, że nie warzy się w kawie, ale ze względu na brak chemicznych dodatków i prosty skład po czasie warstwa kokosowego tłuszczu lubi się oddzielać od wody – jest to naturalny proces i nie świadczy o tym, że produkt nie nadaje się do spożycia ;) Ten rodzaj mleka jest w stanie zastąpić mleko krowie, ale nie zastępuje w przepisach mleka/śmietanki kokosowej z puszki (która w składzie ma 17-19 % tłuszczu). Pierwszy raz może być dość skomplikowany – zwłaszcza proces odciskania mleka – ale nie ma co się zrażać, po kilku próbach można je robić w tempie ekspresowym z zamkniętymi oczami. Genialne do płatków śniadaniowych, naturalnie lekko słodkawe i chyba najtańsze mleko orzechowe jakie można samemu przygotować :) Domowe mleko kokosowe z wiórkówDrukuj przepis Składniki ► wiórki kokosowe [90 g / 1 szklanka] ► woda [2 szklanki] Ten przepis miał się pojawić już dawno, ale zakurzył się gdzieś w moim zeszycie z pomysłami i zupełnie o nim zapomniałam. Z podanej porcji wychodzi ok. 400 ml mleka, ta ilość może się minimalnie różnić w zależności od użytych wiórków kokosowych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2016/05/domowe-mleko-kokosowe-z-wiorkow-1-skladnik.html