Składniki: 1,5 kg młodych ziemniaków (małych) 250 g boczku pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku pieprz oliwa extra virgin sól (opcjonalnie) Ziemniaki szorujemy szczoteczką i myjemy pod bieżącą wodą. I nie radzę solić wcześniej ziemniaków, zróbcie to na samym końcu, ja akurat trafiłam na bardzo słony boczek. Odebrałam go wczoraj z ulgą, nie wiedziałam nawet, że tak mi go brakowało (nie znoszę korzystać z komputera My). Niestety mój laptop, na którym było zdjęcie, zaniemógł i dopiero po 3 tygodniach został odratowany. Odcedzone ziemniaki mieszamy z odsączonymi z tłuszczu, kawałkami boczku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/mlode-ziemniaki-z-ziolami-i-boczkiem/