Roladki ze świeżego ogórka z twarożkiem i rzodkiewką: Składniki na 2 porcje: 4 ogórki gruntowe 150 g twarogu 2-3 rzodkiewki trochę koperku trochę szczypiorku 2 łyżki jogurtu greckiego do smaku sól i pieprz mielony Przygotowanie: Ogórki myjemy, osuszamy, nie obieramy. Takie ogórkowe roladki z farszem z twarogu można zabrać ze sobą do pracy, będą też smakować gościom jako imprezowa przekąska, którą łatwo wziąć do ręki, ale bez okazji roladki z ogórka też są smaczne 🙂 Na tarce lub obieraczką do warzyw tniemy ogórki wzdłuż na cienkie plastry i układamy na ręczniku papierowym, aby je delikatnie odsączyć z soku, nie puszczą soku gdy je napełnimy farszem. Piotrek ostatnio co tydzień przynosi do domu doskonały domowy biały twaróg, który wykorzystuję do przygotowania twarogu z rzodkiewką, twarogu z ogórkiem, czy do zrobienia domowego żółtego sera. Faszerowane roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką. Na desce układamy plastry ogórka, na każdej końcówce plastra nakładamy po czubatej łyżeczce twarogu.