składniki: 8 jajek 250 g zielonych szparagów ( bez zdrewniałych końcówek) 4-5 suszonych pomidorów z oleju 10-12 kulek mini mozzarelli suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól,pieprz 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju, może być ten z pomidorów suszonych Gdy szparagi na patelni się zarumienią dodać główki, smażyć jeszcze ok 3 minut. Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojone szparagi bez główek, główki dorzucone będą na samym końcu. Gaz zmniejszyć do minimum, patelnię przykryć pokrywką i smażyć aż jajka się całkowicie zetną ok 20 minut. Szparagi umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki ok 2-1,5 cm. Na wierzchu ułożyć kulki mozzarelli oraz kawałki suszonych pomidorów.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/05/frittata-ze-szparagami-suszonymi.html