Szparagi z patelni

Tobiasz
Obiad
04.05.2016 12:18
Szparagi z patelni
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

Witajcie, sezonowe smakowanie zaczynamy od szparagów. Bierzemy zielone bo ładniej wyglądają i nie trzeba ich całych obierać :). Szparagi są bardzo niskokaloryczne, lekkostrawne, pełne kwasu foliowego, rutyny oraz aminokwasów: glutationu i asparaginy. Warzywo to więc świetnie działa na układ moczowy jak również równowagę hormonalną. Dzięki fitoestrogenom wpływają również na zwiększenie testosteronu u mężczyzn. Polecam obsmażanie szparagów głównie ze względu na pyszną chrupiącą główkę szparaga, można też dodać np. pieprz biały i wtedy uwydatnia to ich smak. Zapraszam do przepisu.

Przepis

Dla 1 osoby

Czas przygotowania: 20 minut