Biszkoptowa rolada na śmietanie

Monika
Ciasta
24.04.2016 9:08
Biszkoptowa rolada na śmietanie

Biszkopt: - jaja – 6 dużych - cukier – 6 łyżek i dodatkowy cukier do wysypania ściereczki - mąka pszenna – 6 czubatych łyżek - wanilia – w proszku lub paczka cukru wanilinowego - proszek do pieczenia – pół łyżeczki - sól – szczypta Krem: - śmietana kremówka – 36%, pół litra - cukier puder – dwie łyżki - galaretka cytrynowa – jedna paczka - woda – wrzątek, jedna szklanka - puszka owoców – brzoskwinie lub ananasy na przykład Rolada z bitą śmietaną – przygotowanie. Ciasto prosto z pieca ułóż na ściereczce, zdejmij papier i luźno zwiń w rulon ze ściereczką. Do ukręconej masy dodawaj delikatnie mąkę z proszkiem i mieszaj tak, żeby nie opadła, drewnianą łyżką na przykład. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder, wymieszaj z półpłynną galaretką. Rozwiń ciasto, rozsmaruj krem na tej stronie ciasta, na której nie ma cukru. Rolada z bitą śmietaną – składniki. Weź czystą ściereczkę, rozłóż na blacie, obsyp cukrem kryształem – dokładnie to zrób. Rolada z bitą śmietaną nie jest wcale trudna do zrobienia. A może rolada biszkoptowa z kremem to coś, co twoje dziecko zażyczyło sobie jako urodzinowe ciasto? Rolada z bitą śmietaną Kręcą cię rolady biszkoptowe? W suchej misce ubij z białek i szczypty soli sztywną pianę. Żeby to ciach ci się nie rozjechało, warto krem ustabilizować galaretką. Na brzegach pozostaw trochę miejsca, by się dobrze zwinęła. Proszek do pieczenia wymieszaj z mąką. Wstaw do pieca i od razu ustaw temperaturę na 180 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/rolada-z-bita-smietana/