SKŁADNIKI Spód: 1 opakowanie ciastek kakaowych typu HITy (250g) 100 g masła Masa: 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny 2 opakowania cukru waniliowego 600 g serków homogenizowanych waniliowych 2 żółtka 125 g miękkiego masła Góra: 2 galaretki pomarańczowe 2 średnie pomarańcze PRZYGOTOWANIE Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. Porcja serniczka (cały to 12 porcji po około 165 g) to niestety ... ok. 300 kcal, w tym: 7,4 g białka, tłuszcz- 16,35g, węglowodany - 32,9g, błonnik 0,8g ( w tym przepisie podaję link jak łatwo to zrobić :)). Kiedy galaretka zacznie się ścinać, układamy pomarańcze na masie serowej i zalewamy galaretką. Masło (100g) rozpuszczamy w garnuszku. Dodajemy ostudzone mleko, mieszamy i wstawiamy do stężenia na ok. pół godziny do lodówki. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram