Meksykański gulasz z kurczakiem i wieprzowiną

Małgorzata
Obiad
26.02.2016 8:12
Meksykański gulasz z kurczakiem i wieprzowiną

Gulasz z wieprzowiny i kurczaka w towarzystwie warzyw i ... banana :) Zaskakujący, słodko-pikantny,aromatyczny gulasz, który na pewno Wam zasmakuje :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 225 kcal/porcja) 200 g zielonej fasolki szparagowej mrożonej 200 g polędwiczki wieprzowej 2 pojedyncze piersi kurczaka 1 czerwona cebula 100 g kukurydzy z puszki 1 mała czerwona papryczka chili 200 ml bulionu drobiowego 2 łyżki oliwy sól pieprz 1 banan PRZYGOTOWANIE Fasolkę gotujemy w wodzie lub na parze - około 5 minut. Polędwiczkę i kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy partiami na oliwie na złoto - zdejmujemy z patelni łyżką cedzakową. Przesmażamy na pozostałym tłuszczu razem z odsączoną kukurydzą przez 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/02/meksykanski-gulasz-z-kurczakiem-i.html