Zacznij od buraka, czyli wersji III: buraka zetrzyj na grubej tarce, połóż na sitku, żeby odciekł z niego sos. Burgery smaż na średnim płomieniu po 3-4 minuty z każdej strony (jeśli wolisz bardziej wysmażone to 5-6 minut). Burgery wyjmij z lodówki i odstaw na 15 minut w temperaturze pokojowej. Wersja II: pomidory przekrój na ćwiartki, wydrąż miąższ i połóż na sitku, żeby odciekły. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki, a ogórka na plasterki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć cebulę z czosnkiem i podsmażaj aż się zeszklą. Wersja IV: paprykę pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z sosem barbecue. Burgery podawaj z dodatkami i sosami Folwark, wkładając po 2 do pity lub zawijając w placki tortilli. Nakryj papierem lub lekko posmarowaną olejem folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Pomidora i ogórka pokrój na plasterki, sałatę umyj i osusz.