Składniki Biszkopt jasny 2 szt ( tortownica 24 cm) 2x 3 jajka 2x 3/4 szkl mąki 2x 1/2 szkl cukru 2x. 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt ciemny ( tortownica 24 cm) 3 jajka 3/4 szkl mąki 1/2 szkl cukru 2 łyżeczki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo ok. 1 kg masy cukrowej barwniki spożywcze dżem z czarnej porzeczki dżem wiśniowy 1. Biszkopt jasny: białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier z oraz żółtka. Krem 2 x 330 ml śmietanki 30 % 150 g czekolady gorzkiej 250 g czekolady białej Krem maślany 250 g miękkiej margaryny lub masła 4-5 łyżek cukru pudu 1 łyżeczka soku z cytryny 2. Biszkopt ciemny: białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier z cukrem waniliowym oraz żółtka. Nakładamy ciemny biszkopt, nasączamy, smarujemy dżemem z czarnej porzeczki i kremem z gorzką czekoladą. 5. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny na puszystą masę. Kroimy je w plasterki, wkładamy do garnka z wodą, dodajemy cukier i gotujemy przez chwilę. Zdejmujemy garnki z gazu i dodajemy połamane czekolady: do jednej części gorzką a do drugiej białą. Pod koniec dosypujemy kakao, stopniowo przesianą mąkę z proszkiem. Kiedy wystarczająco ostygną wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na noc.