Piernikowe ciasto marchewkowe z kremem twarogowym

Marta
Ciasta
19.04.2016 11:01
Piernikowe ciasto marchewkowe z kremem twarogowym

Składniki: szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki żytniej razowej 4 starte na grubych oczkach marchewki 4 jaja 1/2 szklanki oleju rzepakowego po łyżeczce: proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, cukru waniliowego, przyprawy do piernika, cynamonu szczypta soli łyżka stewii 2 łyżki miodu Masa: kostka (200 g) chudego twarogu-musimy wybrać miękki ser łyżeczka stewii 2 łyżki miodu Tak, nic więcej nie trzeba – wychodzi kremowa, zwarta masa 🙂 Kiedy ciasto już przestygnie, przekładamy je masą i posypujemy stewią w proszku. Pieczemy ok 50 min- należy sprawdzać ciasto (do suchego patyczka), może potrzebować trochę mniej lub więcej czasu. Jeżeli ktoś potrzebuje czasami czegoś słodkiego do kawy, warto połączyć przyjemne z pożytecznym. Jaja roztrzepujemy rózgą z solą, stewią i miodem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smacznaterapia.pl/uncategorized/ciasto-marchewkowe/