bezglutenowe kopytka

Anna
Obiad
18.04.2016 18:48
bezglutenowe kopytka

Składniki

25 dkg mąki ziemniaczanej

sól do smaku

8-9 ziemniaków

Przepis

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę na drobnych oczkach lub porządnie ubijamy tłuczkiem do ziemniaków, tak aby nie było grudek. Ziemniaki dzielimy na 4 części . Wyjmujemy 1 część i dodajemy tyle samo mąki ile zajmowała miejsca w garnku. Dodajemy wyjęte ziemniaki i wszystko ugniatamy.

Jak zrobić kopytka z mąką ziemniaczaną

Zagotowujemy w garnku wodę z 1 płaską łyżką soli. Z masy ziemniaczanej formujemy wałeczki , które kroimy pod kątem na 1 cm paski. Kopytka gotujemy w wrzącej wodzie ok 1 minuty.

S

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną