Smażony schab teriyaki z warzywami

Agata
Obiad
18.04.2016 10:45
Smażony schab teriyaki z warzywami

Schab teriyaki smażony z warzywami 40 minut Składniki: 4 plastry schabu 2 łyżki dobrego sosu teriyaki 3 cm świeżego imbiru 2 cebule 1 duża marchewka 1/2 małego brokuła 1/2 małej kapusty pekińskiej olej do smażenia Wykonanie: Schab kroimy w paski. Namiastki sprzedawane w dyskontach nijak się mają do oryginału, warto więc zainwestować parę groszy więcej w dobry sos, a potrawa odwdzięczy się nam wspaniałym smakiem. Dziś na blogu pojawia się aromatyczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe z nutką kuchni orientalnej w tle. Ja używam sosu marki Kikkoman ( i zaręczam, że to nie jest żadna płatna reklama ), bo uważam, że jest najlepszy na naszym rynku. Marchewkę kroimy w półplasterki, a cebulę w spore kawałki. W woku rozgrzewamy olej, smażymy na nim mięso.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/04/smazony-schab-teriyaki-z-warzywami.html