Schab teriyaki smażony z warzywami 40 minut Składniki: 4 plastry schabu 2 łyżki dobrego sosu teriyaki 3 cm świeżego imbiru 2 cebule 1 duża marchewka 1/2 małego brokuła 1/2 małej kapusty pekińskiej olej do smażenia Wykonanie: Schab kroimy w paski. Namiastki sprzedawane w dyskontach nijak się mają do oryginału, warto więc zainwestować parę groszy więcej w dobry sos, a potrawa odwdzięczy się nam wspaniałym smakiem. Dziś na blogu pojawia się aromatyczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe z nutką kuchni orientalnej w tle. Ja używam sosu marki Kikkoman ( i zaręczam, że to nie jest żadna płatna reklama ), bo uważam, że jest najlepszy na naszym rynku. Marchewkę kroimy w półplasterki, a cebulę w spore kawałki. W woku rozgrzewamy olej, smażymy na nim mięso.