Brownie z kaszy jaglanej składniki na blaszkę 28×18 cm 100 g kaszy jaglanej ok. 100 g cukru brązowego 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 50 ml mleka 2 łyżki kakao 100 g czekolady (deserowa, mleczna lub gorzka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli płatki kokosowe jagody goji Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu – jak gotować kaszę, możesz przeczytać tu. W dodatku dziś przepis na brownie z kaszy jaglanej z jagodami goji i kokosem :) No cóż, wkręciłam się w wypieki z kaszy, bo naprawdę są pyszne i smakują wszystkim, którzy mieli okazję ich spróbować (co prawda potem słyszę teksty w stylu “gdybym wiedział z czego to jest to bym nie zjadła, ale w sumie smaczne było). Brownie z kaszy jaglanej robi się naprawdę bardzo szybki, a czerwono-biała posypka u góry kojarzy się nie tylko z barwami Polski, ale też z Walentynkowymi klimatami ;) Ułóżcie jagody goji w serduszka i już całkowicie będzie walentynkowo ;) Przechodząc jednak do brownie, bo w końcu to o nim wpis, a nie o przepisach na Walentynki. Mój blog chyba powinien zmienić nazwę na potrawy z kaszy jaglanej albo słodkości z kaszy jaglanej, bo ostatnio dużo tu tego ( szarlotka z kaszy jaglanej, wegański sernik jaglany). 100 g brown sugar 2 eggs 2 tablespoons coconut oil 50 ml of milk (can be vegetable milk) 2 tablespoons cocoa 100 g of dark chocolate 1 teaspoon baking powder pinch of salt coconut flakes goji berries Millet groats cook according to recipe on the package. Blend millet with sugar and milk. Brownie z kaszy jaglanej robiłam już jakiś czas temu, a zdjęcia tak sobie leżały na dysku i czekały na swój czas. Ja, jak to ja, budzę się zwykle z opóźnieniem i na ostatnią chwilę publikuję jakieś przepisy na różne okazje. Jeśli lubisz kaszę jaglaną na słodko to wypróbuj też te przepisy: English recipe Gluten free Brownie with millet groats form 28x18cm 100 g millet groats approx. Czas ten nadszedł właśnie teraz, gdyż przed chwilą uświadomiłam sobie, że w niedzielę są Walentynki i jako blogerka kulinarna powinnam już dawno publikować wpisy pt. “przepisy na Walentynki. Zwykle kaszę jaglaną łączę z kokosem (mleczko kokosowe-przepis lub wiórki kokosowe), ponieważ bardzo pasuje mi ten duet. Bo to idealny przepis na Walentynki na ostatnią chwilę! *jagody goji podczas pieczenia tracą swój kolor, więc sugeruję pozostawienie części jagód i posypanie nimi brownie po pieczeniu.