Składniki 800 g filetów z dorsza 5 średnich ziemniaków 1 czerwona papryka 1 papryka chilli 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 puszka pomidorów bez skóry 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 liść laurowy sól pieprz W rondlu rozgrzać masło klarowane i podsmażyć cebulę drobno pokrojoną, a następnie dodać posiekany drobno czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę, papryczkę chilli bez pestek drobno posiekaną, liść laurowy, kmin i mieszając smażyć około 5 minut. Wlać puszkę pomidorów, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, paprykę ostrą, posolić, popieprzyć i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Jak ziemniaki będą juz miękkie włożyć rybę pokrojoną na kawałki, oprószoną solą, pieprzem i skropioną sokiem z cytryny.