Dipy i Pasty na imprezę do chleba, warzyw i grissini

Agata
Przekąski
15.01.2017 13:50
Dipy i Pasty na imprezę do chleba, warzyw i grissini

Gdy jednak mam więcej czasu i chcę pobawić się z dodatkami to robię np. hummus z burakami, hummus z oliwa truflową albo hummus z chilli lub z wasabi. Zawsze robię hummus, ale ponieważ zabiera on trochę czasu (no chyba, że bierzemy ciecierzycę z puszki i gotową pastę tahini, to wtedy idzie szybko) to gdy czas mnie goni robię dip z jogurtu i czosnku, pastę z groszku lub sos z keczupem i musztardą. Pasty na imprezę możesz podać z pokrojonymi w słupki warzywami (idealne dla wegan i osób na diecie bezglutenowej), z paluszkami grissini czy też po prostu z pieczywem – np. pokrojoną bagietką. Pasta z groszku konserwowego z chili puszka zielonego groszku 2 ząbki czosnku olej z chili sól, pieprz do smaku Sos z ketchupu i musztardy 100 g jogurtu greckiego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku A teraz pora na przepisy na te wszystkie dipy i pasty na imprezę oraz dodatki do nich! Zobacz jeszcze moje propozycje na przekąski na imprezę oraz menu na sylwestra :) U mnie zwykle pasty podawane są zarówno z warzywami, jak i paluszkami grissini i pieczywem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2017/01/pasty-na-impreze.html