A jeśli chcecie spróbować też innych przepisów na kaszę jaglaną na śniadanie to proponuję Wam: Inne pomysły na zdrowe i sycące śniadanie z owocami: A jak masz ochotę na jajka to zrób kurczakowe jajka na twardo ;) Kasza jaglana z malinami 1 porcja 60 g kaszy jaglanej woda (lub bez wody jeśli gotujemy od razu na mleku) mleko łyżeczka stewii maliny szczypta kardamonu szczypta imbiru 1 łyżeczka wiórek kokosowych Wodę zwykle biorę na oko, ale tak na oko zwykle jest to objętościowo 2 razy więcej wody niż kaszy – jeśli wody okaże się za dużo to ją odlewam przed dodaniem mleka, jak za mało to albo dolewam wody albo już samego mleka daję trochę więcej i dłużej z nim gotuję. A dlaczego kasza jaglana jest zdrowa ? O tym możesz przeczytać we wpisie – Kasza jaglana moda na zdrowie oraz Kasza jaglana z warzywami – dieta na zdrowe włosy Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu powyżej, czyli upraż na suchej patelni, przelej wrzątkiem, odcedź i dodaj do gotującej się wody (lub mleka w wersji na bogato) – płynu daj 2 razy więcej niż kaszy i ewentualnie dolewaj. Gdy kasza: – wchłonie całą wodę i jest prawie miękka to dolewam mleko i gotuję jeszcze kilka minut – jest prawie miękka, ale wody jeszcze jest dużo, to odlewam wodę, dodaję mleko i gotuję jeszcze kilka minut Po drugie chcę Wam podać mój sposób gotowania kaszy jaglanej na mleku w wersji oszczędnej czy też light ;) Jak ugotować kaszę jaglaną na mleku w wersji light? Prawie codziennie, bo zwykle na śniadanie jadam przepis na owsiankę lub kaszę jaglaną na mleku. No to do rzeczy, czyli pora na przepis na kaszę jaglaną z malinami na śniadanie. Raz bywa kasza jaglana na słodko z jagodami, innym razem owsianka z malinami i borówkami, a jeszcze innym – kasza jaglana z malinami. przepis na zdrowe i pyszne danie lub podwieczorek – kasza jaglana z malinami na śniadanie. Dziś pora na przepis na kaszę jaglaną z malinami. Po prostu gotujemy kaszę na wodzie, a pod koniec gotowania, gdy kasza wchłonie całą wodę, to dolewamy mleka i pozwalamy mu się zagrzać a kaszy dojść. Jeśli gotujesz na wodzie to gdy kasza wchłonie całą wodę dolej mleka – tyle jaką konsystencję chcesz uzyskać- gęstą kaszę czy zupę. Praktycznie nie różni się od przepisu na wersję z jagodami, ale jednak różnice niewielkie są – głównie w smaku i w dodatkach.