Masło orzechowe

Magda
Fit
07.04.2016 10:01
Masło orzechowe

Na rynku ten produkt dostępny jest w formie gotowej (również bez dodatku soli i cukru), ale łatwość samodzielnego przygotowania sprawia, że z równym powodzeniem można je zrobić w domu. Ich wysokie spożycie należy jednak zrównoważyć tłuszczami omega-3, aby zachować odpowiednią proporcję tych związków, bowiem nadmiar kwasów omega-6 w diecie nasila w organizmie odczyn zapalny. Masło orzechowe – właściwości Szczególnie istotna z punktu widzenia dietetyki, jest ilość witamin z grupy B, obecnych w przetworzonych orzeszkach arachidowych. Kalorie: 609 kcal Białko: 26 g Tłuszcze: 49 g Węglowodany: 16 g Masło orzechowe to zbiorcza nazwa dla produktu wytwarzanego z przetartych na gładko orzeszków arachidowych. Produkt ten został przebadany pod kątem zapobiegania pojawieniu się łagodnych nowotworów piersi u dorosłych kobiet, dzięki regularnemu spożywaniu masła orzechowego w dzieciństwie. Z tego powodu masło orzechowe stosować można w formie osłony przy długotrwałym przyjmowaniu farmaceutyków. W maśle orzechowym znajduje się 50 mikrogramów tego związku na 100 g produktu. Masło orzechowe – zastosowanie W maśle orzechowym występuje naturalny sód, dlatego nie ma potrzeby dodatkowego dosalania. Co bardzo istotne, zwłaszcza dla kobiet, masło orzechowe ma pozytywny wpływ na wizualny wygląd włosów i paznokci, poprawiając koloryt skóry i czyniąc ją bardziej promienną. Produkt ten występuje w formie pasty nakładanej na kanapki, czy naleśniki, a także jako dodatek do wielu deserów. Przyswajalność żelaza można jednak zwiększyć spożywając produkty będące jego źródłem w obecności witaminy C oraz białka zwierzęcego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://bonavita.pl/maslo-orzechowe