Ryba w cieście piwnym

Jolanta
Obiad
08.04.2016 8:24
Ryba w cieście piwnym

Należy jednak pamiętać, aby filety rybne przed zanurzeniem w cieście piwnym były dokładnie odsączone i wytarte z wszelakiego płynu, oraz obtoczone w mące, mamy wtedy gwarancję, że ciasto będzie się trzymać ryby. Ryba w cieście piwnym Składniki: 4 kawałki filetów z ryby – u mnie mintaj, ale może być dorsz, morszczuk sól morska, tymianek pieprz cytrynowy Ciasto piwne: Jeśli filety z ryby są mrożone to je rozmrażamy, pozostawiamy najlepiej na durszlaku, aż wypłynie z nich cała woda i dokładnie osuszamy je ręcznikiem papierowym . Uwielbiamy z Piotrem ryby, zwłaszcza te smażone, a najbardziej smakują na ryby smażone w cieście piwnym. Filety rybne maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony, aż uzyskają złoty kolor. Ryba najlepiej smakuje na ciepło skropiona sokiem z cytryny podana z frytkami przygotowanymi domowym sposobem. Ciasto piwne: W misce umieszczam przesianą mąkę z proszkiem, jajko, piwo oraz przyprawy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ryby/ryba-ciescie-piwnym/