Sprawdź również przepis na kotlety sojowe Składniki: Sojonez – 300g Wegańska śmietana – 125g Podgrzybki marynowane – 8-10 sztuk Ogórki konserwowe – 3-4 sztuki Koperek – 1 pęczek Pieprz – do smaku Wykonanie: Sojonez i śmietanę umieść w misce. zgodnie z przepisem i zaraz po ukręceniu został wykorzystany do zrobienia dzisiejszego sosu tatarskiego – który zresztą też został po części zjedzony z nuggetsami (tak mnie ostatnio na nie wzięło). Ja zjadam go, dosłownie, z czym się da (wczoraj nawet maczałem w nim krakersy haha), a Ty z czym najbardziej go lubisz? Za pierwszym razem sojonez, który był odstawiony na sos tatarski, został pożarty bez większych zahamowań z diabelsko dobrymi (bo przez dosypanie papryczki chili wypalały mordę) nuggetsami. Jeśli nie masz czasu robić śmietany to zawsze możesz spróbować użyć tej sklepowej – w Rossmannie od jakiegoś czasu jest dostępna wegańska. Sos tatarski Ten przepis na sos tatarski jest dla mnie klasyką rodem z dzieciństwa. Za drugim razem nie wyszedł mi własny sojonez, bo oczywiście po co będę patrzył w przepis… i przesoliłem haha. Dodatkowo, jeśli wolisz sos z kawałkami grzybów i ogórków to zamiast miksować wszystko tak jak ja, po prostu posiekaj i wymieszaj.