Składniki: - Ciasto: - 450 g mąki pszennej - 2 płaskie łyżki cukru - 20 g świeżych drożdży - 1/3 łyżeczki soli - 185 ml ciepłej wody - 80g miękkiego masła - Do posmarowania: - 130 g masła - 2-3 łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki cukru Drożdże rozkruszyć do miseczki, dodać łyżeczkę cukru, łyżeczkę mąki i kilka łyżek ciepłej wody. Miksując na wolnych obrotach dodawać stopniowo pokrojone na małe kawałki masło (80g). Z każdej uformować wałek i rozwałkować w maszynce do makaronu jak najcieniej do wymiarów około 80 x 14 cm. Zwinąć w ślimaka, pamiętając by schować końcówki do środka i układać w formie do muffinek wysmarowanej masłem. Następnie ciasto ciasno zwinąć w rulon i rozciągnąć na boki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://ala-piecze.blogspot.com/2019/02/cruffiny-z-cynamonem.html