Składniki: - 125 g masła - 180 g mąki pszennej Młyn Kopytowa - 40 g mąki ziemniaczanej - 1 jajko - 50 g cukru pudru - 1 łyżeczka esencji waniliowej - 1 słoik konfitury morelowej Nasze Domowe - 1 łyżeczka żelatyny - cukier puder do oprószenia Zimne masło, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier puder, jajko, esencję waniliową ekstrakt umieścić w misie miksera. Blat lekko oprószyć mąką i rozwałkować ciasto na grubość około 3 mm i foremką w kształcie jajka wykroić ciasteczka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 12 minut w 180 stopniach. Gdy utworzy się zwarta masa przełożyć na blat i uformować z ciasta kulkę. Zdjąć z ognia, zmiksować blenderem na gładko, wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać.