Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z chrzanem Pasta jajeczna z ziołami Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta z makreli i serka wiejskiego Składniki: 1 duża wędzona makrela 1 mała czerwona cebula 1 ogórek kiszony 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Makrelę obieramy ze skóry, bardzo dokładnie oczyszczamy z ości i wrzucamy do miski. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Co do pasty z wędzonej makreli i ogórka kiszonego – uwielbiam ją. Podajemy z ulubionym pieczywem. Wszystkie składniki przepisu mieszamy ze sobą, pastę wkładamy do lodówki na parę godzin, będzie lepsza.