składniki: 1 łyżka rozpuszczonego masła sól i pieprz młotkowany z kolendrą 1 pierś kurczaka 100 g ryżu 1 łyżeczka soli 1/2 sałaty lodowej 100 ml śmietanki 30% natka pietruszki domowy ketchup do dekoracji Przygotowanie: Tym razem Pierś kurczaka w sosie z sałaty lodowej, powstała pod wpływem przepisu Jerzego Pasikowskiego z książki Księga szefów kuchni. Przygotowując pierś kurczaka do doprawienia wykorzystałam rozpuszczone masło wymieszane z suszonym rozmarynem, solą i młotkowanym pieprzem, a następnie usmażyłam mięso na patelni grillowej. Grillujemy pierś kurczaka z obu stron po kilka minut, kroimy w plastry i układamy na talerzu. Pierś kurczaka smarujemy masłem wymieszanym z solą, pieprzem i rozmarynem. Do piersi kurczaka został przygotowany pyszny, zielony sos na bazie śmietanki i sałaty, coś wspaniałego!