Pstrąg pieczony wg przepisu Magdy Gessler

Marta
Obiad
30.03.2016 22:40
Pstrąg pieczony wg przepisu Magdy Gessler

Składniki: - 2 całe pstrągi - 4 plastry cytryny - 6 ząbków czosnku - gałązki świeżego tymianku (ja nie miałam świeżego- zastąpiłam suszonym) - sól, pieprz czarny - 6 małych ziemniaków - papryka słodka mielona, tymianek suszony, sól - 2 łyżki oleju Środek ryby oprószam solą i tymiankiem (w oryginalnym przepisie należy włożyć całe gałązki), wkładam po 3 rozgniecione ząbki czosnku w łupinkach i po 2 plastry cytryny. Ziemniaki obieram, kroję na plastry grubości ok. 0,5 cm. wkładam do miski, dodaje dwie łyżki oleju, sól, paprykę mieloną i tymianek. dokładnie mieszam i wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby plastry nie nachodziły na siebie. Jeżeli użyty był świeży tymianek, należy po posiekać i również wyłożyć na rybę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/03/pstrag-pieczony-wg-przepisu-magdy.html