Składniki: 1 jogurt naturalny (150ml) 1 śmietanka kremowa (200ml) 2 żółtka 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka herbaty matcha (do kupienia w five oclock) 2 łyżki wody w temp. 80 stopni + do dekoracji: 2 łyżki cukru trzcinowego, 2 plasterki mango CZAS PRZYGOTOWANIA: 300 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Matchę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Lody należy raz na pół godziny wyjąć i dokładnie wymieszać lub nawet zmiksować, żeby nie powstały kryształki lodu. Podgrzewamy na niewielkim ogniu cały czas mieszając, żeby odparował nadmiar wody. 2. W garnuszku delikatnie ubijamy żółtka razem z cukrem. Gotowe :) Żeby zrobić karmel, rozpuszczamy cukier na małym ogniu. Gdy zacznie gęstnieć, szybko wkładamy garnek do zimnej wody i mieszamy aż do ostygnięcia.